Creëer impact met een gietvloer in je franchise winkel

Dat je als winkel op moet vallen tussen al het aanbod dat is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat. Om op te vallen is het belangrijk om ‘’outstanding’’ te zijn, wees anders dan anderen en vermijd 13 in een dozijn situaties. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Voor iedere branche een passende gietvloer

De branche waarin je werkt is ontzettend belangrijk bij het nemen van de juiste beslissingen over imago, inrichting en het totaalpakket. Het kiezen van de juiste vloer is hierin ook van groot belang. Er bestaan allerlei verschillende soorten gietvloeren, geschikt voor gebruik in verschillende ruimtes en voor verschillende doeleinden. Ook de verschillende kleuren zijn belangrijk in je keuze, welk gevoel wil je bijvoorbeeld uitstralen in jouw winkel? Ook vragen zoals hoeveel mensen komen er per dag in mijn winkel en moet ik vaak zware voorwerpen verplaatsen zijn belangrijk om jezelf te stellen voordat je je uiteindelijke keuze maakt. De hardheid van een gietvloer is belangrijk bij het gebruik ervan. Wanneer je veel mensen over de vloer krijgt en met zware, mechanische, machines of voorwerpen werkt die meermaals verplaatst moeten worden dan zul je een andere vloer moeten kiezen dan voor een kleine winkel met minder mensen en meubels die op hun plek blijven staan. Ook het eventuele gebruik van chemische middelen is belangrijk om van tevoren te weten, niet elke vloer kan hier namelijk goed tegen. Dit zijn maar een aantal van de punten die belangrijk zijn om een gietvloer voor retailers uit te zoeken.

De voordelen van gietvloeren op een rijtje

Wanneer je uiteindelijk de juiste vloer voor jouw bedrijfspand gevonden hebt dan kun je gaan bedenken welke sfeer je neer wilt zetten in jouw winkel. Om rust en eenheid uit te stralen is het belangrijk één bepaalde stijl aan te houden. Dit hangt ook samen met het imago, logo en de huisstijl van jouw winkel en producten. Op die manier zorg je ervoor dat het herkenbaar is én blijft voor jouw klanten. Je klanten zullen je hieraan herkennen en waarderen dat ze weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Het aanhouden van één duidelijke en herkenbare stijl zorgt voor rust en overzicht bij je klanten, dit is psychologisch zo bepaald. Het is dus erg slim om hier gebruik van te maken!

Een winkel met een goede uitstraling zorgt ervoor dat je meer publiek naar je winkel trekt. Dit zijn allemaal potentiële klanten. Wanneer jij een rustige en professionele houding hebt, en jouw winkel dit ook uitstraalt dan zullen klanten terug blijven komen en zal het zich ook doorpraten. Een strakke en rustige uitstraling geeft klanten rust en vertrouwen in jou en jouw producten. Maak dit vertrouwen waar door consistent te zijn in wat je doet en wat je verkoopt en zorg dat je dit consequent volhoudt. Eén ding is zeker, jouw prachtige gietvloeren zullen je klanten niet snel vergeten. Een echte eye catcher binnen jouw franchise winkel.

Lees meer over: