Food Connect over de overname van Eten met gemak

Vorig jaar nam maaltijdleverancier Food Connect de franchiseformule Eten met gemak over. Het betekende een flinke uitbreiding voor de maaltijdleverancier, die zich het franchiseconcept inmiddels eigen heeft gemaakt. Dat al die inspanningen zich uit lijken te betalen blijkt wel uit het feit dat Food Connect verder doorgroeit en haar 27e franchisenemer heeft verwelkomd. 

“We hebben in korte tijd hard gewerkt om de overname zo geruisloos mogelijk te laten verlopen”, vertelt Rogier Terhalle, hoofd franchise van Food Connect. 
De franchiseconstructie was nieuw, maar het bedrijf heeft het zich snel eigen gemaakt. “Zo organiseerden wij direct een bijeenkomst voor de 19 franchisenemers om de samenwerking tussen Food Connect en franchisenemers te benadrukken. Er werd onder meer een franchiseraad en smaakpanel benoemd, om samen het concept verder uit te kunnen bouwen. De ondernemers zijn hierin erg belangrijk voor ons. Zij zijn, naast onze eigen bezorgers, onze lokale ambassadeurs en onze ogen en oren in de markt. Zij weten exact wat er bij hun in de regio speelt en zijn een vertrouwd gezicht voor de klanten.” 

Landelijke dekking

“Uiteindelijk is er ruimte voor zo’n 30 tot 40 franchisenemers”, denkt Terhalle. “We willen de franchiseformule op termijn nog verder doorontwikkelen: overal in Nederland een bekend gezicht die op vaste tijden de maaltijden bezorgd, dat is precies waar we naar toe willen en wat we met deze overname willen bereiken. Samen de krachten bundelen, daar gaan we voor.”