Een verhaal van ontdekking, toewijding en groei

Arjan's reis naar franchise succes

Arjan Rijkers is eigenaar van Topsquash Maassluis en verruilde onlangs twee van zijn acht squashbanen voor maar liefst vier nieuwe escaperooms. Het idee een escaperoom in zijn squashcentrum te beginnen, ontstond ruim tweeëneenhalf jaar geleden. Dit artikel neemt je mee in de tijdlijn van Arjan's kennismaking met Live Escape tot aan franchisenemerschap.

Kennismaking, verkenning en onderzoek

Op 17 mei 2021 werd Arjan Rijkers voor het eerst geïntroduceerd in de wereld van het ondernemerschap, dankzij zijn kennismaking met Franchise+. Deze ontmoeting markeerde het begin van een spannende reis naar zelfstandigheid. Na zorgvuldig onderzoek van verschillende franchiseformules, trok Live Escape Room zijn aandacht als een veelbelovende mogelijkheid.

Gedreven door zijn nieuwsgierigheid, begon Arjan zijn verkenningstocht door het Live Escape Room-concept op 25 mei 2021, toen hij de website van Franchise+ bezocht en het aanvraagformulier voor Live Escape Room bekeek. Deze eerste stap zette de deur open naar een wereld van mogelijkheden, en op 25 mei 2021 nam hij officieel contact op met de franchise.

Na het downloaden van de franchisebrochure op 26 mei 2021 dook Arjan dieper in het concept en begon hij zijn reis naar een partnerschap met Live Escape Room. Het eerste gesprek met de recruiter vond plaats op 10 juni 2021, wat het begin markeerde van een actief onderzoek naar de haalbaarheid van deze samenwerking.

Terwijl Arjan zijn weg vervolgde in de wereld van franchising, bleef hij zijn kennis vergroten en zijn opties verkennen. Op 1 juli 2021 bezocht hij de website van Franchise+ opnieuw om meer te leren over de Wet Franchise: de wettelijke aspecten van franchising, wat getuigt van zijn toewijding aan het maken van weloverwogen beslissingen.

Tussenstap naar aspirant-franchisenemer

Op de franchisebeurs van 23 & 24 september 2021 in Nijkerk kwam Arjan persoonlijk in contact met Live Escape. Hoewel Arjan nog enkele maanden terughoudend leek, werd hij officieel gemarkeerd als aspirant-franchisenemer en toegevoegd aan de database van Live Escape Room op 21 maart 2023, een keerpunt in zijn reis. Deze stap getuigde van zijn groeiende interesse en betrokkenheid bij het concept.

Naarmate de tijd verstreek, werd Arjans betrokkenheid bij het Live Escape Room-concept steeds duidelijker. Op 8 april 2024 downloadde hij opnieuw de franchisebrochure, wat een teken was van zijn voortdurende interesse en voorbereiding op de volgende fase van zijn ondernemersreis.

Teken van succes: franchisecontract met Live Escape

Live Escape kondigde in maart met trots een mijlpaal aan in haar groei: de ondertekening van het allereerste franchisecontract door ondernemer Arjan Rijkers was een feit. Hij verruilde twee van zijn acht squashbanen van Topsquash Maassluis voor maar liefst vier nieuwe escaperooms. De opening van de nieuwe Live Escape-locatie in Maassluis staat gepland voor eind 2024."De opening van onze eerste franchise locatie in Maassluis is een mooie mijlpaal voor Live Escape en een bevestiging van ons streven naar groei en kwaliteit. We zijn verheugd om samen te werken met gepassioneerde ondernemers zoals Arjan.", aldus Jesse van der Lely, franchisegever van Live Escape.

Arjan's reis naar franchise succes live escape
Franchisenemer Arjan Rijkers en Jesse van der Lely, eigenaar van Live Escape.

Over Live Escape

De eerste Nederlandse vestiging van Live Escape opende in het centrum van Rotterdam aan de Westblaak in 2016, vijf jaar later volgde een tweede vestiging in Amersfoort. Ook in Zweden zijn er Live Escape-locaties: in zowel Halmstad als Gothenburg.

Live Escape staat bekend om haar meeslepende en uitdagende escaperooms, die spelers meenemen op een reis vol mysterie, puzzels en avontuur. Met thema's variërend van historische mysteries tot thriller avonturen, biedt Live Escape een ervaring die zowel doorgewinterde puzzelaars als beginners zal boeien.

Wanneer je samenwerkt met Live Escape, betreed je het speelveld met een jonge onderneming met immense ambities. Live Escape heeft als doel zich stevig te positioneren aan de top van de markt. In feite bieden ze meer dan slechts een activiteit; ze verkopen ervaringen. Hun slogan luidt niet voor niets: "A one hour experience... a life time memory.” En het is geen loze belofte; talloze blijvende herinneringen worden regelmatig gedeeld via social media-reacties.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over Live Escape? Neem dan contact op via onderstaande knop!