Haalbaarheidsstudies voor batterijopslag: Een cruciale stap in de energietransitie

De weg naar duurzaamheid is zowel een uitdaging als een kans. Bij FLINK Experts begrijpen ze dat elke stap naar verduurzaming telt. Daarom zetten ze zich volledig in om jouw transitie naar duurzame energie niet alleen haalbaar, maar ook efficiënt en rendabel te maken. Samen bouwen aan de toekomst van jouw bedrijf met duurzame energieoplossingen die perfect aansluiten bij je ambities.

Batterij-opslag: sleutel tot energiezekerheid

Nu energiezekerheid een steeds belangrijker vraagstuk wordt, speelt batterij-opslag een cruciale rol. Dit creëert eindeloze mogelijkheden, of het nu gaat om het opslaan van zonnestroom, het voorkomen of verhelpen van netcongestie, of als nieuw verdienmodel. Maar met grote mogelijkheden ontstaan er grote vragen, vooral rondom de haalbaarheid van deze projecten.

De realisatie van een batterijopslagsysteem vergt een investering én kennis van zowel de technische als financiële haalbaarheid. Bij FLINK Experts bieden ze daarom haalbaarheidsstudies aan. Met een haalbaarheidsstudie wordt de technische en financiële haalbaarheid inzichtelijk gemaakt. Technisch wordt een profielsimulatie gemaakt en de configuratie van de batterij bepaald. Ook wordt onderzocht of de batterij past op de elektrische aansluiting, binnen het huidige energiecontract en het beschikbare transportvermogen.

Financiële haalbaarheidsstudies: rendement verzekerd

Daarbij bieden de financiële haalbaarheidsstudies een gedetailleerd overzicht van de potentiële inkomstenstromen, zoals de onbalansmarkten. Hierin wordt een grondige analyse van de investerings- en exploitatiekosten ook meegenomen. Het resultaat? Een heldere rapportage die inzicht geeft in het verwachte rendement en de terugverdientijd van een batterij.

Laat FLINK Nederland je helpen om jouw energiezekerheid te garanderen voor de toekomst. Neem contact op voor meer informatie over de diensten en hoe ze kunnen ondersteunen bij het realiseren van jouw duurzame energiedoelstellingen.

Lees meer over:

Als franchise-ondernemer begrijp je het belang van efficiëntie en toekomstbestendigheid voor jouw bedrijf. FLINK Nederland is dé partner die franchisenemers hierbij ondersteunt, specifiek gericht op hun behoeften. Ze bieden niet alleen energieadvies, maar zorgen ook voor een strategische benadering van energiebeheer en duurzaamheid binnen franchise organisaties.