Populaire Franchise formules in Noorwegen

Net als in Nederland, zien we ook dat er in Noorwegen ontzettend veel franchiseformules zijn die je kunt starten. Uiteraard zijn er wel een aantal verschillen en zullen ze lang niet alleen tot de mogelijkheden behoren, maar is het wel goed om eens te kijken welke opties er eigenlijk allemaal zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat je al jaren bezig bent om een droom te verwezenlijken en wilt gaan wonen in de populaire stad Kristiansand Noorwegen. Deze stad telt zo’n 90.000 inwoners en is mede zo populair doordat het op maar een half uurtje afstand van de fjorden ligt. Strategisch gezien dus een ontzettend goede plek voor bijvoorbeeld een McDonalds of één van de vele andere franchiseformules die het land kent. Omdat het er te veel zijn op te noemen, hebben we ons beperkt tot de populairste categorieën.

Fastfoodrestaurants

Fastfood restaurants zijn natuurlijk van alle tijden. Het zal je dan ook niet verbazen dat ook de grote reuzen, zoals McDonald’s, Burger King en ook Subway in grote getale aanwezig zijn in Noorwegen. Het enige waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is de kosten die het openen van een nieuwe filiaal met zich meebrengen. Anders dan waar je in Nederland voor al 25.000 euro een Subway kunt openen, is dit in Noorwegen niet het geval. Daarbij komt ook dat de prijzen voor producten hoger liggen en ook de markt anders is. Raadzaam is dus wel om vooraf goed onderzoek te doen, zodat je straks niet met iets begint, waarvan je al na een paar maanden enorme spijt hebt.

Kledingwinkels

Liever geen (fastfood) restaurant openen? Dan zijn er ook allerlei opties als het gaat om mode en dan specifiek de kledingwinkels. Net als dat alle grote namen in de fastfood in Noorwegen zijn gevestigd, is dit met kledingwinkels natuurlijk ook het geval. Populaire kleding franchiseformules die je in Noorwegen kunt vinden zijn Zara, H&M en Mango. Uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer en zijn er ook verschillende lokale ketens waarbij de mogelijkheid bestaat een filiaal onder franchiseovereenkomst te openen. Met hun betaalbare collecties, stijlvolle ontwerpen en regelmatig wisselende collecties weten deze merken altijd de modebewuste consument te verrassen. Of je nu op zoek bent naar een chique avondjurk, een casual outfit voor overdag of trendy accessoires, deze kledingwinkels hebben het allemaal. Het is dus niet voor niets dat ze ook in Noorwegen enorm populair zijn bij zowel de consument als de ondernemers.

Koffiebarretje

In Noorwegen is genieten van een goede kop koffie een serieuze aangelegenheid. Het is daarom dus ook niet voor niets dat er ontzettend veel leuke koffietentjes zijn waar je kunt genieten van een verse kop koffie. Ook voor de franchise ondernemer genoeg mogelijkheden dus. Pak daarom dus gerust vanuit Denemarken eens de boot van Hirtshals naar Kristiansand om daar bij bijvoorbeeld de Starbucks of één van de vele andere grote ketens te genieten van een kop koffie en wie weet heb jij over een aantal jaren wel je eigen prachtige koffiezaak in Noorwegen.

Overweeg je franchisenemer te worden? Ontdek de formule die het beste bij jou past.

Lees meer over: