Een smakelijke start: Tips voor het inrichten van jouw franchise restaurant

Heb jij je als franchisenemer aangesloten bij een restaurant, en zou jij graag de sfeer in het restaurant willen aanpassen? Dan kun je in overleg gaan om de inrichting van het restaurant op verschillende vlakken aan te passen. Ben jij benieuwd naar hoe jij het franchise restaurant zo kunt inrichten dat deze beschikt over een goede sfeer en daarnaast ook jouw eigen stijl laat zien? Lees dan dit artikel gauw verder.

De branding van het merk

Allereerst is het belangrijk om de branding van het franchise merk te leren kennen. Voordat je gaat beginnen met inrichten, zorg je er dus voor dat je de kleuren, het logo en de algemene uitstraling goed kent. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de website te bezoeken, de menukaarten te bekijken en de algemene inrichting te bestuderen.

Pas de indeling aan

Wanneer je een beetje bekend bent met het karakter van het restaurant, kun je gaan beginnen met het aanpassen van de indeling. Je houd natuurlijk vast aan de stijl van het franchise merk, maar je kunt altijd wel een paar aanpassingen doen. Het is wel belangrijk om hierbij in overleg met het hoofdkantoor te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van praktische decoratiestukken. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om een wijnrek te kopen.

De verlichting

De verlichting is in alle ruimtes een belangrijke bepaler van de sfeer, en zo natuurlijk ook in een restaurant. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om een beetje met de verlichting te spelen om een fijn sfeertje in het franchise restaurant te creëren. Met warmkleurige lichtbollen kun je een gezellige sfeer creëren. Daarnaast kun je de sfeer ook goed beïnvloeden met nieuwe lampenkappen.

Zitcomfort

Een punt dat ook altijd belangrijk is in een restaurant, is het zitcomfort. Het is natuurlijk belangrijk dat de gasten goed kunnen zitten terwijl ze dineren. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om kussens toe te voegen aan de banken, of te investeren in nieuwe stoelen. Daarnaast spelen de tafels ook een belangrijke rol bij comfort. Zorg ervoor dat de tafels de juiste hoogte hebben, zodat de gasten hier comfortabel aan kunnen zitten.

Personaliseer de inrichting

Het is altijd leuk om de inrichting een persoonlijk tintje te geven. Hierdoor blijft de inrichting uniek en zal deze opvallen en blijven hangen bij de gasten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor opvallend servies, of een opvallend kunstwerk aan de muur.

Er zijn natuurlijk nog veel meer punten die je kunt meenemen bij het aanpassen van de inrichting van jouw franchise restaurant, maar hier kun je in ieder geval mee beginnen!

Lees meer over: